A Message from our Principal

Our school celebrated its 117th anniversary in 2016.  We are very proud to have had one of the longest histories among all institutions of higher learning in Iwate prefecture. Our students achieve great things here by maintaining a balance between their studies, club activities, and extracurricular involvements.  This school offers distinct learning programs tailored to the diverse needs and career aspirations of each student’s individual personality.

Every Shuko High School student has a dream to realize, a goal to

accomplish, and a purpose to fulfill.  Our task is

to nurture their ambition.  Our hope is to cultivate not only academic success, but positive personal growth as well.  I want all of them to become human beings who can contribute to modern society, and this school will make every effort to ensure that happens.

Mr. Kei Kikuchi
Principal